• Architecture, Interiors, Residential

    Loma Luna

  • Architecture, Interiors, Residential

    Loma Luna

  • Architecture, Interiors, Residential

    Loma Luna

  • Architecture, Interiors, Residential

    Loma Luna

    Loma Luna

    Casa Boutique

    CHALLENGE: Design a solution to take advantage of the existing structure and construction integrating it into its surroundings, giving it identity and protecting it from the high temperatures caused by the afternoon sun.

    SOLUTION: For the design of the leather, the restaurant logo is used with laser cuts on an aluminum sheet, allowing the penetration of the wind.

    The aluminum material and the figure of the logo allow sun protection and at the same time the remembrance of the brand.

    The project is designed in such a way that there is a double skin on all its facades that allows light to pass through, but not solar incidence. Generating a perimeter wind circulation designed for the regeneration of natural air, in order to reduce the thermal sensation.

    The afternoon sun and the skin create a play of light and shadow that projects the brand’s logo on floors and walls, giving the building depth and identity.

    Villa Loma Luna is a recreational complex that offers the highest standards of luxury to its visitors, combining architectural design with landscape design to allow the enjoyment of nature and the organization of any type of events.

    Designed to serve mainly international visitors, the greatest design challenge was to generate an iconic architectural volume, highly recognizable, but which in turn would preserve the unique elements of the context and allow it to provide a comprehensive service for its guests.

    The architectural program combines several infrastructures in its urban planning, such as a church, an amphitheater, lakes and a Republican-style event house with rooms to respond to the needs of the project’s business model. In addition to this, the design is conceived under the principles of sustainability ensuring the reuse of rainwater due to the creation of oxidation ponds in the context and the construction of a central roof with automated skylights that fulfill the function of solar chimneys reducing the sensation of temperature inside the spaces up to 4 degrees.

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin

    RELATED

    EN