• Commercial

    El Celler

  • Commercial

    El Celler

  • Commercial

    El Celler

  • Commercial

    El Celler

    El Celler

    Restaurant

    CHALLENGE: Design a sustainable home that adapts to the natural topography of the land and ensures thermal comfort in each of the interior spaces.

    SOLUTION: Design of openwork panels on the facades exposed to the sun and saltpeter, which allow the entry of controlled lighting and in turn ensure cross ventilation inside.

    El Celler is a restaurant located in the city of Barranquilla that is characterized by an intimate, private and elegant atmosphere. From an architectural perspective, the greatest design challenge was to combine the traditional and distinguished essence of the restaurant with a new lounge bar space open to the outside.

    To respond to this new concept, the restaurant is zoned into two areas divided by metal lattices designed based on the brand’s logo. The floor design with hydraulic mosaics help to demarcate the different areas and the design of the furniture, especially the bar conceived in the style of European pubs, ensure a cozy and somewhat informal place for new customers. In this space, the lighting design becomes key, starting with a custom made chandelier that becomes the focal point from the outside.

    In the interior design, all the details and materials were designed to achieve a mix between the contemporary and the traditional, an example being the combination of exposed brick cladding on walls and the timber ceiling that hides interior panels of black theater to ensure the acoustic conditioning of the space.

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin

    RELATED

    ENG