• Commercial

    Plaza campestre

  • Commercial

    Plaza campestre

  • Commercial

    Plaza campestre

  • Commercial

    Plaza campestre

    Plaza campestre

    Mall

    CHALLENGE: Design a sustainable home that adapts to the natural topography of the land and ensures thermal comfort in each of the interior spaces.

    SOLUTION: Design of openwork panels on the facades exposed to the sun and saltpeter, which allow the entry of controlled lighting and in turn ensure cross ventilation inside.

    The Plaza Campestre shopping center is a commercial architecture project that has a total of 7608 m2, located in the city of Barranquilla, Colombia. It is a semi-open mixed-use building, which has commercial premises, restaurants and public spaces that are conceived as a meeting point and social interaction.

    The design project is approached from the selection of finishes for the facades, floors and pavements, where the use of warm materials with wood-like finishes combined with aluminum and glass parapets predominate. Being volumetrically organized around the parking lot, the design of the pavement is a fundamental part of the aesthetics of the space, for this reason, a pattern is designed with organic lines in permeable concrete in green and gray tones; This material not only provides visual characteristics but also allows the good management of rainwater, filtering it to the ground and collecting it to be later used in the irrigation of green areas.

    Another element to highlight in this project is the design of the roof, which responds to a geometric pattern generated from the logo of the shopping center, resulting in a permeable mesh that filters the passage of sunlight and reduces the great temperatures outside.

    Share on facebook
    Share on twitter
    Share on linkedin

    RELATED

    ENG